Tämmönen mummotarina pyöri netissä muutamia vuosia takaperin. Kirjailijaa en tiedä. Tässä kuitenkin erilaisia mummoja.
 1. Hilpiä mummo.
     Ei lakkaa hymyilemästä edes unissaan. Harvinainen mummolaji, ikiystävällinen kaikille vieraileville ihmisille. Ei koskaan poistu kotoaan kuin sienimetsälle. Pitää lapsista yli kaiken. Kertoo loputtomaan pitkiä ja yksityiskohtaisia tarinoita menneistä ajoista.
     Paras tuntomerkki: Leipoo maailman parasta pullaa aina käydessäsi, muttei muista kuka olet.
     Löytyy helpoiten: Laajamittaisten lämpökamera etsintöjen jälkeen sienimetsästä.
 
  2. Elma Dolorado.
      Kitisyttää viimeiset kas'kytt' elinvuottaan keinutuolissa. Elää kauravelliä ryystäin ja valittaa kansaneläkkeen pienuutta. Kävisi seurantalolla juoruilemassa, mutta pelkää kengänpohjien kuluvan matkalla. Hakee kauppa matkalla naapurin roskiksesta vanhoja 7-päivää lehtiä luettavakseen.
       Paras tunto merkki: Jättää kuoltuaan jälkipolville perinnöksi 5miljoonaa euroa ja kolmanneksen natsien kulta-aarteesta.
        Löytyy helpoiten: Pankista, jossa on ilmainen kahvitarjoilu.
 
  3. Lämpöohjautuva lotta.
      Suomen salainen ase sotiemme aikana. Koulutettu iskemään raskaasti aseistetun vihollisen srategisiin paikkoihin., muttei palaamaan kotiin.
       Paras tuntomerkki: Ostoskärryllinen lastattuna tarjouskahvilla. Yrititpä kuinka tahansa väistää tai maastoutua; ne jyrää teitin. Kulkee suorallakin tiellä sik'sakkia. Vaikeampi kiertää kuin Hyypiä tai Jari Litmanen.
        Ei löydy helposti, löytää sinut!    
 
  4.    Oksanhanka mummo.
         Yksi kassa, kuusi jonoa. Mummojen yhteistoiminnan kapelimestari. Jonojen kasvaessa yli kolmen ihmisen pituisiksi, telakoituu mummo ostoskärryjen kanssa sivustasta jonon keskelle. Sekunnin murto-osassa tämän jälkeen,oksanhanka mummon  perään on jo syntynyt kymmenien mummojen varajono!
          Paras tuntomerkki: Tunnet merkitsevät katseet selässäsi, yrittäessäsi mennä vuorollasi kassalle.
          Löytyy parhaiten: Ruuhka-aikana kaikkialta.
 
  5.     Sressi Selma.
          Postittaa kaksi kirjallista valitusta päivässä. Toisen isännöitsijälle ja toisen kuulolaite valmistajalle, koska viimeinen lause ei kuulunut kunnolla. Kirjoittaa eläkepäivillään muisteluteoksen naapureiden elämästä.
Murtautuu öisin lukemaan pannuhuoneesen vesimittaria.
           Paras tuntomerkki: Lastensuojelu viranomaiset ovesi takana, vaikka sinulla ei ole lapsia.
           Löytyy helpoimmin jokaisesta talosta jossa on enemmän kuin yksi asunto.   
 
           Mrs. Hyde.
           Tuttu ja turvallinen mummonpallero räjähtää säkenöimään voimaansa joka päivä kauniiden ja rohkeiden alkaessa. Minkä jälkeen puhelimen vastaa itse manalan rouva. Epätasapainoinen rouvashenkilö, jonka kanssa ei voi keskustella kuin myötäilemällä tämän kauhisteluja nykymailman menosta. Muutoin pimeä puoli mummosta ottaa ylivallan ja rinnasta alkaa kivistää.
            Tuntomerkki: Syö niin paljon nitroja että on räjähdysaltis. Ei parane kuljettaa autolla mukulakivikadulla. Eikä myöskään polttohaudata!
 
             Ylämummo. Kuuluisa mummo joka laittaisi kiekon maaliin paikasta, josta ammattilainen erehtyisi. Sama mummo, joka näkisi tilanteet paremmin kuin liigatuomari.