Viinanjuontia ovat merimiehet harrastaneet aina niin sanotusti mailman sivu. Viinan takia on "seilattu ahteriin " ja pudottu laivasta. Uitu autiolle saarelle, sekä hölmöilty muutenkin monin eri tavoin! -Kurkistetaan taas tuohon vanhaan merimiessanakirjaan 1800 luvun puolen välin tietämiltä....... Katsotaan millaisia juttuja sieltä löytyy aiheeseen liittyen.

                                       Merimiehet kehittivät keskenään leikin, jolla huijattiin nuoremmat "sailorit" juomaan, muka kookospähkinämaitoa. Pähkinän kuori oli tarkoin tyhjennetty alkuperäisestä luonnon tuotteesta ja tilalle oli laitettu rommia tai arrakkia tai jotain muuta makeahkoa juomasekoitusta. Jos joku merimies saatiin tällä keinoin juotettua juovuksiin, sanottiin hänen "imeneen apinaa".

                                      Voi vain kuvitella, miltä sellaisesta nuoresta merimiehestä tuntui, joka oli jounut itsensä sammuksiin asti. Aamulla toiset herättivät hänet metelöiden uuteen päivään ja kertoivat samalla hänen imeneen apinaa illalla. -Voi olla että moinen ilmoitus sai pahoinvoinnin aivan uudelle tasolle. Jokin karvainen muistikuva hänellä oli imemisen yhteydestä! Varmaankin oksennuskohtauksien välillä tuo onneton mietti, mitä kohtaa apinasta hän oli imenyt.  Hänet saatettiin päästää pinteestä, kohtuullisen ajan kärsimyksen jälkeen ja  kertoa mitä todella oli tapahtunut . - Siis oli ryypätty.... päkinänkuoresta rommia!!!