Itävallan tuttavat soitteli ja kertoi ryhtyneensä tupakkalakkoon. No, lako on lakko, se voi alkaa aamulla ja loppua parhaassa tapauksessa jo illalla. Niin tai jopa puoleltapäivin. Onnea yritykselle kuitenkin.
             Lakkoa varten ovat kuulema varustautuneet kaikin mahdollisin keinoin. Pureskelevat nikotiinipurkkaa ja plätkivät nikotiinilaastareita selkään. Löytyy kuulema myös jonkinlainen holkkiin pistettävä tollo, joka on ympätty nikotiinilla. Siellä kuulema istuskelevat naapurin rouvan kanssa niitä näitä jutellen ja holkista nikotiini ilmaa imien. Varmaankin hupaisa näky kun mammat imee tyhjän näköistä tupakkiholkkia juoruillessaan.
             Toisen rouvan kissa änkeää aina yöllä sänkyyn kaveriksi. Rouva oli huolestunut kertoessaan nikotiinilastarin aina yöllä häviävän salaperäisesti. Yllytin häntä seuraamaan kissan käytöstä tarkasti. Mikäli sen käytökseen ilmestyisi joitain tupakoitsijan äreitä piirteitä, olisi se mekoisella varmuudella syönyt öisin lastareita. Selvyyden asiasta saisi jos tarkkailisi sen "tulostustointa". Mikäli kissankakka alkaisi tulla ulos laastoroiduissa paketeissa olisi varmuus lastareiden salaperäiselle häviämiselle selvitetty.
             Rouvat olivat aktiivisen tupakointiuransa aikana poltelleet lähinnä kevyt savukkeita. Ilmaisinkin epäilyni, sanoen heidän nyt kaikkien tupakasta vieroituskeinojensa ansiosta, saavan enemmän nikotiinia vereensä kuin konsanaan tupakoidessaan! 
             Saas katsoa josko Suomeenkin leviää sellaiset nikotiiniholkit. Olis vänkää nähdä kun raavaat miehetkin kulkisi semmonnen hampaissa työ askareissaan. Toisaalta onhan niin ennenkin toimittu, kun tupakka on palanut loppuun. Äkkiäkös sitä ihmiset sellaisiin näkyihin tottuisivat. Sitten pitäisi vielä kehitellä joku keino miten holkista voitaisiin vierottaa. Enään ei kysyttäisi: -Vieläkös sinä tupakoit?" ... Vaan kysyttäisiin: -Vieläkös sinä imet?"  Pienten lasten äideiltä asiaa kysyttäessä pitäsi sanat lausua erittäin tarkoin... Erohan on aika pieni jos kysytään: -Vieläkös sinä imetät?"... Tai jos kysytään: - Vieläkös sinä imet?"