2152376.jpg2152348.jpg kuva: Meeri Pohjankukka.                    

Maracaibon lahti oli jäänyt taakse, oltiin siirtymässä Kolumbian puolelle, Barranquilla nimiseen satamaan. 

                                                                SIIFFIN PAPUKAIJA.

                            Konepäälikkö oli ostanut itselleen papukaijan seuralaiseksi pitkille  merimatkoille. Laivalle oli ilmestynyt Etelä-Amerikasta muitakin lemmikkieläimiä. Oli yksi koiranpentu ja useita kilpikonnia sekä tämä siiffin papukaija.

    Siiffi ratkesi ryyppäämään. Hänen hytistään kuului puheenpölinää, ja ohikulkijat luulivat jo miehen olevan sekoamassa. Saatiin kuitenkin tietää että kysymyksessä oli keskustelu uuden lemmikin kanssa. Tuumattiin ettei sentään tarvinnut olla kovasti huolissaan, kun mies vain lemmikille höpötti. Hönöpäissään mies laittoi myös papukaijalle pienet plöröt napsilasiin. Likööriä ja vettä laimeana seoksena. No, -kyllähän makea maistui tropiikin linnulle. Ilmeni ettei se välittänyt kovin väkevistä paukuista. Kun se ensimmäisen kerran lasista maistettuaan sanoi käheällä äänellä: -"Aqvaa!" Luuli siiffi paukun olevan liian laimean. Terästetyn juoman maistamisen jälkeen lintu aivasti julmasti, ja sanoi erittäin painokkaasti: -"Aqvaa!"  Näin siiffi arvasi viimein juoman olevan liian väkevää. Hän läträsi juomaa laimentain niin kauan, että sai lintu ystävänsä makuhermoille käyvän paukun tehdyksi.

    Ennen seuraavaan satamaan saapumista oli siiffin hytissä taas juhlat menossa. Oli kutsuttu konepuolen merimiehiäkin katselemaan tuota ryypiskelevää kirjavaa lintua. Siiffi yllytti papukaijaa: -" Otas nyt Kaija pienet, niin vieraat näkevät kuinka meillä osataan." Käyrä nokka lähestyi ensin hieman epäröiden juomaa, mutta tutun aromin tunnistettuaan lintu imaisi reippaasti juoman nokkaansa. Kuin varmemmaksi vakuudeksi se vielä kallisti päänsä takakenoon korhauttain äänekkäästi juoman alas. Vieraat ihastelivat viinalle persoa lintua. Siiffi täytteli kohteliaana laseja.. ..Ilta oli kovasti onnistunut mukavassa seurassa kuppeja kallistellessa.... Aamu sen sijaan ei ollut konemestarin hytissä mitenkään ratkiriemukas. Mies itse epäili kovasti, papukaijan käyneen tarpeillaan, hänen auki kuorsaavassa suussaan. -" Suu on kuin papukaija häkin pohja!" Hän sanoi heti kun sai suuvärkkinsä toimimaan joten kuten.... Papukaija makasi keskellä hytin lattiaa kovasti siipeensä saaneen näköisenä. -" Aqvaa, aqvaa!" Se vaikeroi  repivällä äänellä. -" Minä tuon, minä tuon , älähän nyt Kaija!" Siiffi sopotti, vieden vesikupin lemmikin eteen. 

     Konemestari piti kovasti uudesta lemmikistään. Kävivät kuulema aamusuihkussakin yhdessä. Äkkiä oli lintu tottunut tähänkin joka aamuiseen "rankkasateesen". Lintu ja siiffi elelivät mukavasti aina välillä pienillä ryyppyjuhlilla elämäänsä piristäin. Papukaijan sanavarasto oli kasvanut uusilla sanoilla. -"Kippis!" Se kajautti aina välillä kuuluvasti. Kun hommat sitten menivät välillä mönkään, kuului erikoisesti painotettu :-" Peeeerkelee!" Kirkkaana Siiffin hytistä! 

    ..Myöhemmin merimiehet puhuivat usein tuosta erikoisesta parista. Ihmeteltiin kuinka kirjava tropiikin lintu, ja iso kaljuksi ajeltu kolho merimies, tulivat niin hyvin toimeen keskenään.!!!