Pesukoneen käyttö on usein yksinäiselle miehelle ongelma.

                                       Monet  miehet yksin jouduttuaan, palkkaavat jonkun pesuasioista perillä olevan tahon avustamaan pyykikoneen käytössä. Jos pätevää naispuolista apua ei löydy, kyselee mies hämmentyneen näköisenä ohjeita  kanssaveljiltä. 

                                       Naispuolinen pesijä tietää heti pyykkikasaa hetken katseltuaan, lajitella pyykin erilaisia pesuohjelmia vaativiin kasoihin. Tämä taito on jäänyt miehille kehittymättä. Mies lataa yleensä koneensa nyrkillä auttain kunnolla täyteen. Pesuohjelman hän valitsee mutu-tuntumalla ja kone painetaan pyörimään. Seuraukset saattavat olla arvaamattomat.

                                       Eräs ystäväni esitteli minulle tanskanmaalla pesutulosta, jonka oli saanut toimeksi sikäläisellä pyykkäysasemalla. Hän kertoi panneensa pesukoneeseen täysikokoisen villapaidan, mutta ohjelman loputtua oli koneesta paljastunut tälläinen minivillapaita. Hän oli pistänyt sormensa villapaidan hihoihin ja esitteli sitä kättään käännellen. Villapaita oli suunnileen hänen kämmenensä kokoinen. Toinen tuttuni kulki jatkuvasti sellaisissa kirjavissa maastopaitaa muistuttavissa laikukkaissa paidoissa. Pesuohjelma oli päättänyt värjätä hänen paitansa sellaisiksi. Monelle yksin eläjälle muodostuukin vaatevarasto, jossa ei ole yhtään kirkasväristä paitaa, tai muuta vaatetta. Tämä pistää yksinäisen miehen suosimaan pelkästään mustia vaatteita, sillä ne näyttävät siisteille vielä mahdollisten värivammojenkin jälkeen.

                                       Eräs vanhempi herra pyysi minua apuun, hänen koneensa oli jäänyt jumiin. Paikalle mentyäni havaitsin hänen käynnistäneen päältä ladattavan pesukoneen sulkematta "väliluukkua". Päälimmäisen luukun hän oli sulkenut lievää väkivaltaa käyttäen. Kone oli jumittunut täysin! Kesti kaksi tuntia ennenkuin sain sen jälleen toimimaan.

                                      Usein meistä miehistä tuntuu, että pyykikone on laatinut jonkin salaisen ohjelman meidän tuhoksemme. Onhan kerrassaan hämmentävää, kun ei koneesta löydykkään sieltä pyykiä pois purkaessa, kaikkia sinne pistettyjä sukkia. Tai että joku vaatekappale muuttaa yht'äkkiä kokoa nukkekokoon! Tehkää hyvät tehtailijat sellainen pyykkikone, jota myös tavalliset miehet ilman insinööritaitoja, osaavat käyttää. 

                                       Toisinaan syntyy mukavia ahaa elämyksiä,kun löytää pyykikoneen jemmaaman sukan, tai muun pikkupyykin paikasta, josta ei ikinä olisi voinut kuvitella sen löytyvän. Minulle kävi juuri tänään niin. Vaihdoin tyynyliinaa ja kas', sen puhtaan sisälle oli piiloutunut kuukauden kateissa ollut villasukka. Sukan pari löytyi vaatehuoneesta, jonne olin sen hyljännyt odotttamaan ihmettä, -toisen löytymistä!

                                       Silloin tällöin tulee sellainen olo, että pesukoneessa on pesee ja linkoaa ohjelman lisäksi myös kutistaa, värjää ja kadottaa ohjelmat. Tosin meille miehille ei ole annettu koodia niiden oikeanlaiseen käyttöön!