Ex sy Alina nykyinen Jasmin näytti parhaat puolensa parin päivän pituisella Airiston purjehduksellaan.   Sopivan navakassa tuulessa rullagenoa aukaistiin kokonaan ja isopurje trimmattiin mahdollisimman hyvin. Kun käännyttiin luovihalsseille, tuuli kiihtyi sopivaksi ja vene saavutti jopa yli viiden solmun nopeuden. Peräsintä oli kuitenkin erittäin helppo pidellä kevyellä otteella etusormen ja peukalon välissä. Näihin olosuhteisiin vaikutti suotuisasti ilmeisesti myös juuri tämän yksilön vakiovenettä syvempi köli.....   Terveisiä myös aikaisemmille veneen omistajille. Ymmärrän hyvin jos heidän mieliinsä usein palaa tämä terhakka pikkupursi, niin mukavalta se jo lyhyenkin tuttavuuden perusteella tuntuu.         

     Laitan tässä terveisiä myös hyvälle miehistölle: Villelle joka toimi mainiona yleismiehenä helmsmannista kokkiin. Sekä Johannekselle, joka puolestaan oli aluksen kalastus vastaava, sekä lokikirjan päivittäjä.Kalastuksen kohdalla voidaan mainita saaliina pulskat ahvenet sekä muutama säynävä.                

      Muita mainittavia tapauksia oli kalasääksen näkeminen, sekä lukuisten lintupoikueiden havaitseminen. Muutamat poikaset olivat vielä niin pieniä että emolintu kuljetti niitä aavempien paikkojen yli selässään. Palaillaan myöhemmin Jasmin veneen seilailujen myötä asiaan...