Tuttavat ja sukulaiset Itävallasta kertoivat sikäläisestä ongelmaeläimestä, jonka nimi paikallisella kielellä on: "Sieben schläfer", -tai jotain sellaista. Suomeksi otuksen nimi on pähkinähiiri. Sympaatisen näköinen oravaa muistuttava hiiri, tunkeutuu varsinkin huviloiden sekä kesä asumusten seinien väliin ja ullakoille pesimään. Sillä on tapana lepäillä päivisin ja alkaa yöllä riehakas elämä. Tähän kohtaan voisin ottaa suoran lainauksen Wikipedian selostuksesta. Kaivoin sen esille  keskusteltuani otuksesta puhelimessa sukulaiseni kanssa joka asuu Itävallassa. 

   "From Wikipedia: The pähkinähiiri (Glis glis) on hiiri-like, yöllisen jyrsijä, että perhe on Bilche (Gliridae). Muodon tämä eläin muistuttaa oravia ja Grauhörnchen. mutta pähkinähiiri on huomattavasti pienempi, on suuret mustat silmät, pyöreät korvat ja tuuhea häntä. Edessä ei ole piirustuksia, mutta pitkään Tasthaare. Jalkapalloviranomaiset nämä eläimet ovat aina hieman kostea ja niin, että dormice puut ja seinät voit kiivetä ilman mitään ongelmia. The pähkinähiiri oli lemmikkieläinten osan vuotta, on 2004th"

    Edeleen Wikipediasta:  "Habitat: löydät nämä eläimet metsissä tai suuret puutarhat (ihanteellinen hedelmätarhat) Manner-Eurooppa kuin Persia. He olivat 1902 Yhdistyneessä kuningaskunnassa ausgewildert ja ovat tänään Herefordshire. The pähkinähiiri näyttää kuten puuhun reikiä, lintujen taloa ja jopa katot kotinsa yöpymistiloihin. Vaikka hän oli päivän verschläft, ylläpitää se yöllä käynnissä ympäri ja tehdä niin paljon melua, että myös aikuisen ihmisen, kuten murtovaras, voitaisiin antaa eikä pieni  eläin muutama sata grammaa painokiloa kohti." -Näin hauskasti eläintä kuvaillaan Wikipediassa!

   Lisää valaiseva tietoa löytyy Wikipediasta. Itävallassa eräs huvilan omistaja yrittää ratkaista ongelmaa pyydystämällä pähkinähiiriä elävänä ansaan. Sen jälkeen hän ajaa autolla noin kuudenkymmenen kilometrin päähän huvilasta ja vapauttaa ne armollisesti jonkun toisen riesaksi.  Jos siellä taas löytyy yhtä hyvänahkainen kanssaeläjä, saattaa käydä niin, että tämä puolestaan kuljettaa pähkinähiiret takaisin lähtö seuduilleen! Näin pähkinähiiri ralli saattaa jatkua pitkäänkin, eikä kanta tuhoudu. Kenties eläin on jopa rauhoitettu, niinkuin meillä on tuo kuuluisa liito-orava.