Tuli kesävieraita Tanskasta. Vietettiin muutama ikimuistoinen päivä Kustavissa. Kalasteltiin ja uitiin senkun kerjettiin. Ilmatkin suosivat, tosin välillä tihutti sellaista kevyttä kesäsadetta, jonka takia ei edes viitsitty pukea sadevaatteita. "Kyllä kesä kuivattaa, minkä kasteleekin"! Vanha sanonta piti nyt paikkansa. Pariskunnan pienet lapset viihtyivät niin hyvin rannalla, että illalla oli vaikeuksia saada heitä rauhoittumaan yöksi. Olisivat poskineet yö-myöhään matalassa rantavedessä.

                Kalaa saatiin sopivat määrät. Päästiin maistamaan tuoretta rantakalaa. Hauki keitettiin suolavedessä juuri sellaiseksi kypsäksi ja kiinteäksi. Ahvenet käsiteltiin suolistamalla, mutta suomut jätettiin takiksi niiden päälle suojaamaan kaloja palamiselta grillauksen yhteydessä. Osasi olla hyvää tuore rantakala!

                Kauniit lomapäivät päättyivät Kustavissa ja suunnattiin kohden maalikylää. Raisiossa meidät kutsuttiin Grillijuhliin. Isäntä paistoi mainiot grilliherkut ja emäntä oli leiponut maukkaat piirakat meidän herkutella. Kyllä me pisteltiinkin sapuskaa tuulensuojaan oikein urakalla. Keskusteltiin siinä syömisen ohella. Puhuttiin enimmäkseen Englantia, jokainen omalla tyylillään. Myös Saksan kieltä kuultiin, sillä vierailevan pariskunnan vaimo oli alkujaan Saksalainen. Tanskaa ja Suomea puhuttiin tietenkin myös. Pienin, kaksivuotias poika, teki itsensä ymmärretyksi elekielellä. Perheen pikkutyttö osasi jo puhua Tanskaa, mutta tutti äänenvaimentimena esti kuulemisen. Tanskan -poika oli innostunut hankkimaan itselleen uutta metsästysasua Suomesta. Täältä kuulema löytyisi hyvä. Yhdessä mietittiin parasta ostospaikkaa jopa tietokoneellakin googlaten. Tultiin tulokseen että Hong Kong olisi paras aloitus- paikka ostoksille. -Hong Kong, Hong Kong, tuli monestakin suusta yhtä aikaa. Vierailija katseli hieman hämmentyneenä ympärilleen ja lopetti puhumisen aiheesta kokonaan. -Ilta sujui kaikin puolin rattoisasti, kiitos huomaavaisen ja kohteliaan isäntäväen.

                 Seuraavana päivänä tuli taas puhe Hong Kong-tavaratalosta, jollaista vierailijatkin nyt ymmärsivät nimen tarkoittavan. -Tavaratalo! Minä jo luulin että Suomalaisilla on jotenkin kieroutunut huumorin taju! Lähteä nyt Hong Kong'ista asti ostelemaan itselleen metsästys vaatteita!!! HUH! Lähdettiin siis Hong Kong-tavarataloon. Ja kuinkas ollakkaan tavaratalon ulko-ovella käveli vastaan suuri joukko kiinalaisia turisteja. Katselimme Tanskan-pojan kanssa toisiamme nyökkäillen ja mutisimme: Yes, yes,-Hong Kong, Hong Kong!!!!!