Oltiin Euroopan puolella, Atlanti oli taakse jäänyttä seilaus aikaa. Andwerpenissä päästiin koko täkkiremmi maihin. Tuohon aikaan oli kaupungissa asukkaita noin 400 000, ei siis ihan pieni kaupunki! Satama oli  myös vaikuttavan suuri.

                       Ilta kaupunkilla sujui normaaleine kohelluksineen ja ryypiskelyineen rattoisasti. Kapakakoiden ovien saranoita kulutettiin melkoisesti sinäkin iltana.... Alkaa olla jo aamuyön tunnit kyseessä, kun älytään viimein lähteä kohden satamassa odottavaa laivaa. Päätetään jostain oikusta johtuen kävellä. Reitti tunnetaan muka hyvin, kun ollaan tulomatkalla taksin ikkunasta tarkoin katsottu missä ajellaan!

                        On kävelty jo melkoinen rupeama kun Stappi näkee erään puistikon reunalla suikulähteen altaineen. Se on kuulema toivomus lähde ja sinne pitää välttämättä mennä heittämään kolikko toiveen kera. Lähteellä Stappi alkaa muistelemaan oikeaa heittotapaa, jotta toive toteutuisi mahdollisimman hyvin!  -" Pitäskös' se heittää tosta vasemman olkapään yli selkä päin lähdettä, niinkuin kanan toivomusluukin heitetään?  -" Sama kait se on miten sen linkoat, tuskin se kuitenkaan toimii. Toteaa Pirssi-Virtanen lakoonisesti. Muutkin merimiehet kaivavat kolikoita taskuistaan. Seistään kuka mitenkin päin siinä lähteellä. Kolikot molskahtelevat veteen. Ikekin heittää pari pikkukolikkoa toiveen kera.

                        Stappi on normaalioloissa kovasti pidättyväinen. Ryyppäämisen yhteydessä hänen luonteensa muuttuu täysin päinvastaiseksi. Hänestä tulee estoton veijari, joka keksii uusia kujeita tuon tuosta. Tumma lyhyehkö, vähän pyylevä kaveri touhuaa koko ajan. Silmät tähyilevät ympäristöä suurella kiinnostuksella. Harmaat silmät näkevät juttuja, joihin on pakko tarttua puuhakkaasti. Stappi on kiivennyt lähteen reunalle katselemaan pohjassa kimmeltäviä kolikoita. Hänen silmissään on nyt oudon keskittynyt katse.

                        -" Mitä tahansa nyt ajatteletkin, niin älä tee sitä missään tapauksessa! Purtsi varoittaen sanoo. Ilmeisesti liian myöhään, sillä Stappi on jo riisumassa vaatteitaan. Pelkissä kalsareissa hän sitten seisoo altaan reunakorokkeella. Stappi kuokistelee polviaan, tehden myös käsillään uimahyppyyn valmistautuvia verryttely liikkeitä.  -"Älä loikkaa, siinä on vettä vain reilu metri! Häntä varoitetaaan ja estellään. .-Turhaan ,Stappi hypätä pläjäyttää altaaseen vatsalleen. Lähellä oliat koittavat väistää veden roiskausta. Osa skönöistä saa kuitenkin kevyen aamusuihkun. Pirssi-Virtanen kastuu eniten.  -" No sama se, aamu uinti voisikin olla paikallaan, ennen laivalle menoa. Pirssin ilme on velmun näköinen, johtuen hänen leukavärkistään joka näyttää hieman kierolta, siitä puuttuvista hampaista johtuen. Tumma laiha matruusi liittyy Stapin seuraan, uimaan keskellä lähdettä olevan leijonapatsaan ympäri. Stappi huomaa ensin kuinka helppo on sukeltaa matalassa vedessä pohjasta kolikoita. Pirssikin aloittaa arteen sukellus toimen.  -" Nyt lopetatte jätkät tuon hölmöilyn heti alkuunsa! Purtsi koittaa komentaa kaksikkoa. Muut merimiehet naureskelevat kolikkopinoa, jonka kumpainenkin sukeltelija on jo saanut kerättyä altaan reunalle. Ilo on ylimmillään, eikä kukaan huomaa nuortaparia, joka ohittaa paikan paheksuvastí merimiesten touhuja katsellen.

                         Poliisiauton hälytys sireeniin ääni havahduttaa porukan arkeen. Vanhempi paikalle hälyytetyistä poliiseista on todella vihaisen näköinen. Nuorempaa pakkaa väkisinkin naurattamaan koominen näky. Purtsi saa jollain ihme keinolla vanhemman poliisin rauhoittumaan. Uimarit komennetaan ylös altaasta. Myös aarteensa he joutuvat kylvämään takaisin lähteeseen. Sovitaan poliisien kanssa, että matkaa jatketaan tästä eteenpäin taksilla.  Poliisit odottavat kunnes kaksi taksia tulee ja kerää merimiehet kyytiinsä. Ike vilkaisee poistuvasta autosta taakse ja näkee kuinka myös vanhemman virkavallan edustajan pokka on pettänyt. Poliisimiehet nauravat kippurassa uitiliikettä tehden ja uimapaikkaa osoitellen.

                        Satamaan savuttaessa saavat taksikuskit iloiselta porukalta reilut juomarahat. Stappi ja Pirssi saavat kumpikin tapahtuneesta johtuen, Antwerpenin uimamaisterin arvonimen. Stapille myönnetään myös pellehyppymestarin kyseenalainen arvonimi. Varmuuden vuoksi uimamaisterit komennetaan heti laivalla suihkuun.

                                          Loppu.