Seurasin aikani kuluksi ihmisiä kadulla. Iso ryhmä vanhuksia kulki ajan lyhentämin askelin jalkakäytävällä. Joukon keskellä oli myös pyörätuoli, jota työnsi omaishoitaja. Ryhmän ohi suhahti kadun puolelta musta Mersu, jonka takapenkillä istui pulska johtaja. Muutama tuunari ruokatunnillaan käveli  kiireisin askelin ohi joukon. Joitain kotirouvia näkyi myös ostoskasseineen. 

                                       Vanhusryhmän takana, muutaman metrin päässä, kulki kaksi nuorta. Heidän askeleensa olivat kiireettömiä, eikä heidän vauhtinsa ollut eläkeläisten vauhtia kovempi. Nuori mies roikotti muovikassia joka kilisi vaimeasti. Miehen vierellä asteli nuori nainen, jolla oli työttömän toivottomuutta kuvaava ryhti.

                                      Näinhän se nykyjään Suomessa on. Eläkeläisten määrä kasvaa kun suuret ikäluokat saavuttavat eläkeiän. -Mikäpä olisi eläkelaitosten eläkkeitä maksella, jos eivät olisi rajojaan pelailleet tolkuttomiin sijoituksiin suuren rapakon takana. - Vanhuksia on kohta suurin osa väestöstä. Sentään joukosta erottuu aina välillä joku Mersulla ohi suhaileva johtajakin. Työmiehiäkin on, vaikka työttymyysluvut ovat jälleen nousussa laman takia. 

                                       Tuossa hitaasti ohi vaeltavassa joukossa, on varmasti monta eläkkeensä ansainnutta eläkeläistä. Pyörätuolissa istuu sairaseläkeläinen. Häntä työntää hänen hoitajansa. Nuorimies ja nainen jälkijoukossa ovat työttömiä. Ei ole heidän elämänsä "ruusuilla tanssimista". 

                                       Tässäkö on se Suomalaisen kuva, jonka kaikki voivat vastaantulijoistaan lukea. Eläkeläinen marssii lyhyin askelin edellä.- Eläkkeiden korotukset ovat jääneet jälkeen! Työttömien nuorten jouko tulee masentuneena perästä. -Työttömyyskorvauksella elää vain kituen! Omaishoitajien kulukorvauksia ja etuuksia karsittiin kovalla kädellä! - Kaikki he ovat yhtä syyttömiä tilanteeseen.

                                       Näyttää sille että Suomen ruorissa on kehnot ruorimiehet. Puhua osataan, mutta tositoimet jäävät vähiin. Tällä ohjailukyvyllä ollaan pian niin tiukasti karilla, ettei hevin irtoa!!!