Silloin kun ensimmäisiä kertoja lapsena tulee pöyräilyhalut , niin vanhemmat ostavat ensin sellaisen kolmipyöräisen lastenpyörän. Siitä se alkaa monelle koko elämän kestävä harrastus pyöräilyn parissa. Monet eivät raaski luopua rakkaista pyöristään iän karttuessa, vaan jatkavat innokkaasti vaikka fyysinen kunto ei aivan riitäisikään hallitsemaan kaksipyöräistä menopeliä. Herää kysymys olisiko aika palata kolmipyöräiseen?
                  Moni ikänsä pyöräillyt uskoo kovasti omiin kykyihinsä, jotka varsinkin pitkän talven jälkeen ovat usein vähän ruosteessa. Näin  kävi tällekin tarinan pariskunnalle, jotka talven jälkeen ensimmäisellä ostoskeskukselle suuntautuneella pyöräily matkallaan, joutuivat asian toteamaan kantapään kautta. Menomatka sujui hyvin, jos ei oteta pientä horjumista huomioon. Horjuminen laskettiin kuitenkin talvitauosta johtuvan tottumattomuuden piikkiin. Ostokset tehtiin ja kahvittelun jälkeen oli paluumatka edessä. Nyt pariskunnan miespuolinen henkilö oli jo varma pyöränsä hallinnasta. Hän lähti varmaotteisesti jalkansa polkimelle asettain ja toisella jo pyörän liikkeelle potkaisten vauhtiin. Pyörä lähti sulavasti liikkeelle niin kuin aina aikaisemminkin, mutta tällä kertaa jalan vienti yli pyörän toiselle puolen polkimelle ei onnistutkaan. Vaan sankarimme kellahti ajoneuvoineen parkkipaikalle. Samanaikaisesti eräs autoilija lähti peruutamaan autoaan ulos parkiruudusta huomaamatta maassa pyöräänsä sotkeutunutta miestä. Onneksi vaimo ehti pelastaa suuremmalta haaverilta, työntämällä oman pyöränsä ja täyttä kurkkua huutavan persoonansa auton ja maassa makaavan siippansa väliin. Ajoneuvon kuljettaja huomasi ja kuuli ajoissa huudon. Hän teki sokkijarrutuksen, ja kalpeana silmät pyöreinä kauhusta, syöksyi ulos autostaan:
                "Mistä toi tuli, ajoinko mä sen päälle?!"
                "Ei se oli jo noin, se kaatu ihan itte!" -"Uhrin" vaimo sanoi.
                "Huuuh, -minä jo luulin että ajoin hänet kumoon!"
                 Onneksi tästä tilanteesta selvittiin parilla mustelmalla ja pelästyksellä. Päätettiin huoltaa pyörät huippukuntoon, ettei ainakaan niiden jarruissa eikä muussa kunnossa olisi moitteen sijaa. Miespyöräilijä vei pyöränsä omalle tutulle merkkikorjaajalle ja vaimo omalleen. Vaimoihminen puolusteli vanhaa pyöräänsä sanoen sen olevan juuri sopivan tarkoituksiinsa, ja tyrmäsi näin uuden ostamisen. Hän seisoi huoltotoimia katsellen vieressä ja kommentoi mielestään asiantuntevasti ongelmia.
                "Mikä tommonen johto on joka tuossa roikkuu, sen nyt ainakin voisi poistaa!"
                "Se on lampun johto, joka pitäis kiinnittää dynamoon, -se on tuo pyöreä juttu tuossa renkaan vieressä." 
                "Ai, onks' tässä valotkin?!" 
                "Kyllä on ja kissansilmä, kello ja matkamittari. Kauankos teillä on tämä pyörä ollut?"
                "Jotain kymmen vuotta muistaakseni. Ai missä se matkamittari on?"
                 Pyörät tuli huollettua ja naispyöräilijä kertoi miehelleen ylpeänä pyöränsä "uusista" toiminnoista!
                 Niin että olisikohan tosiaan näidenkin ikäihmisten syytä harkita jo paluuta kolmipöyräisten ihmeeliseen mailmaan.   - Kannattais varmasti ostaa samalla se polkemista sähköllä keventävä malli!